Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659727
   « Vissza

Krumplis omlett salátával

 « Receptek 
2006. június 14.
 
Hozzávalók: fél kg krumpli, 5 db tojás, 10 dkg sajt, 1 fej vöröshagyma, fél dl tejföl, 15 dkg füstölt szalonna, só, bors, petrezselyem, pirospaprika, saláta. A megmosott krumplit héjában megfőzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk. A kis kockákra vágott szalonnát üvegesre sütjük, majd a felkarikázott hagymát megpároljuk rajta. Rátesszük a meghámozott, apróra kockázott krumplit és ropogósra sütjük. A tojásokat elkeverjük a tejföllel, a reszelt sajttal, az apróra vágott petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a krumplira és kavargatva kocsonyássá sütjük. Mikor kész, megszórjuk pirospaprikával és salátát adunk mellé. A saláta elkészítése: megmossuk, leveleire szedjük. Bő lét csinálunk hozzá: cukorral, sóval, ecettel ízesítjük. Ráöntjük a salátára és kézzel összenyomkodjuk, hogy a saláta magába szívja a levet.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez