Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28781456
   « Vissza

Tűzoltósági hírek (november első fele)

 « Tűzoltósági hírek 
2009. november 26.
 

091112_zajtai_1 
Díszparancs. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója megszüntette szolgálati viszonyát a tűzoltóság hivatásos állományában végzett eredményes munkája elismerése mellett, díszparancs adományozásával, 2009. november 15-i hatállyal Zajtai Béla tűzoltó főhadnagynak, a Zuglóban található Észak-Pesti Tűzőrség eddigi vezetőjének. A díszparancsot dr. Bende Péter tűzoltó vezérőrnagy adta át november 12-én.

 

XIV. kerület

Műszaki mentések

Egy Suzuki Swift ütközött egy VW Passattal november 4-én 14 óra 30 perckor a Dévényi út elején. A raj áramtalanította a kocsikat és megszüntette a forgalmi akadályt. Senki nem sérült meg.

November 7-én 13 óra után villamossínekre sodródva fennakadt egy Ford Focus a Nagy Lajos király útja 90-nél. Sérülés nem történt, anyagi kár nem esett, a tűzoltók az útra tették az autót.

November 10-én 18 óra 11 perckor riasztották a rajt a Hungária körút 57-hez, ahol egy Suzuki Swift karambolozott egy VW típusú személyautóval. Kitört egy utcai tűzcsap, egy könnyű sérültet az Árpád kórházba vittek a mentők.

Másnap 18 órakor egy személyautó ütközött össze egy csuklós BKV-busszal a Columbus utca és Thököly út kereszteződésénél. Összetört a kocsi vezető felőli oldala, a busznak a jobb eleje sérült meg. A VW vezetőjét kórházba vitték.

November 14-én éjjel fél kettőkor oldalára borult egy Opel Astra a Hungária körút 19. szám előtt, személyi sérülés nem történt. A raj a kerekeire állította az autót, két törött korlátoszlopot pedig eltávolított.

A rendőrség hívására

Egy Thököly úti, első emeleti lakásba az erkélyajtó üvegének betörésével hatolt be a raj november 6-án délután a rendőrség kérésére. Bent senki nem tartózkodott.

TV-tűz

Senki nem volt otthon, amikor egy Benkő utcai, első emeleti lakás szobájában kigyulladt egy TV november 6-án délután. A készülék elektromos vezetékei megolvadtak, a lakás teljesen bekormozódott, de a tűz nem terjedt át másra. A tűzoltókat 17 óra 23 perckor riasztották.

Támadás Molotov-koktéllal

A Nagy Lajos király úti Atlantis kaszinó előterébe ismeretlenek Molotov-koktél dobtak november 12-én, éjjel 2 óra után. Több helyen kiégett a padlószőnyeg, a mennyezet hungarocell díszítése leolvadt, a falak kormozódtak, károsodott egy Panasonic TV és egy majdnem kétméteres műanyag szobor. A tüzet az alkalmazottak egy 6 kg-os porraloltóval oltották el, senki nem sérült meg.

Bezárt gyerekek

Egy Lipótvár utcai, második emeleti lakásba két kisgyerek zárta be magát november 12-én. A 18 óra 20 perckor riasztott raj az erkélyen át jutott be, sérülés nem történt.

Szeméttüzek

Egy puttonyfecskendővel oltották el egy buszmegálló szemetesét november 8-án éjjel fél négykor. Magától kialudt a Városligetben egy fémhálós, meggyúlt hulladéktároló november 15-én este. November 16-án éjjel a Róna utca 137-nél kigyulladt a buszmegálló sárga szeméttárolója, amit a raj kiérkezése előtt egy rendőrjárőr Coca Colával eloltott.

XVI. kerület

HÉV-baleset

A HÉV Szabadság telepi megállójánál gázolás történt november 5-én 17 óra után. A tűzoltók a szerelvényt daruval megemelve mentették ki a súlyosan sérült embert.

Fakárok

November 10-én 13 óra után fűrészeltek szét egy 4 méteres, az úttestre dőlt fát az András utca 44. szám előtt.

A Fehérsas utca 33-nál 45 fokos szögben megdőlt egy 20 méter magas fa. A raj november 11-én XIV/létra segítségével elhárította a vészhelyzetet.

Nagy eső volt

A tartós esőzés több helyen vízbetörést okozott a kerületben. November 8-án késő este például egy József utcai társasház pincéjéből kellett kiszivattyúzni a befolyt vizet.

Árokba csúszott

November 9-én 18 óra után egy árokba csúszott Ford személyautót húzott ki a raj az Újszász utca 122-nél, sérülés nem történt.

Kigyulladt a televízió

Egy Gárda utcai földszintes családi ház szobájában kigyulladt egy Samsung TV november másodikán 18 órakor. A lángok átterjedtek a parkettára, bútorokra, ágyneműre, függönyre, ruhákra. Senki nem sérült meg.

Tüzes próbaút

November 16-án 13 órakor a Sárgarózsa utca 21. szám előtt kigyulladt egy BMW motortere, amit a raj egy D-sugárral oltott el. A kocsi egy autókereskedés tulajdona, éppen próbautat tettek vele. A tűz oka a katalizátor volt.

Agglomeráció

Nagy tűz Isaszegen

November 12-én Isaszegen, a délutáni órákban egy családi házhoz épített melléképületben keletkezett tűz. A kb. 30 négyzetméteres fa szerkezetű melléképület teljes terjedelmében égett. A tűz átterjedt a lakóház tetőszerkezetére is, így a tűzoltók egy kb. 100 négyzetméteres tűzzel találták magukat szemben. A melléképületben a tulajdonos elmondása szerint három darab PB-gázpalack is volt, amelyek a tűz hatására felrobbantak. Az eset során a tulajdonos a kezén szenvedett könnyebb égési sérülést. A gödöllői tűzoltók a tűzesethez nagy erőkkel vonultak ki, és azt kb. kétórai munkával sikerült eloltaniuk. A tűz keletkezési körülményei jelenleg is vizsgálat alatt vannak.

Színtelen, szagtalan

Egy gödöllői lakóház tulajdonosa erős fejfájásra és rosszullétre panaszkodott november 16-án délután, s miután felmerült a szénmonoxid mérgezés gyanúja, a tűzoltók is a helyszínre érkeztek. A lakásban egy gázkazán működött, amelyet elzártak, és az épületet átszellőztették. A ház tulajdonosát a mentők kórházba szállították.

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez