Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655153
   « Vissza

Közlekedési balesetek (október második fele)

 « Balesetek 
2009. november 2.
 

Segítőkész autós

Gyalogosgázolás történt október tizenharmadikán este az Egressy út és a Róna utca kereszteződésében. A bejelentő elmondta, hogy a fenti időben az Egressy úton haladt gyalogosan a Hungária körút irányába. Amikor a fenti kereszteződésben lévő gyalogátkelőhelyhez ért, a lámpa zöld jelzésénél elindult a Róna utcán keresztül a túloldalra. Ekkor egy VW típusú személygépkocsi kanyarodott tőle balról nagyívben az Egressy útról a Róna utcára, amelynek vezetője elgázolta a gyalogos férfit. Ezután a VW vezetője a sérültet az Uzsoki kórházba szállította, ahol megállapították, hogy eltört a lába. Ezt követően a baleset okozója a férfit otthonába szállította, meghagyta nevét és a rendszámát. A sérült ezután tett bejelentést az esetről a rendőrségen.

Bólyavadászok

A Rákospalotai határúton egy VW Polo típusú személygépkocsi útfelbontást jelző bójának ütközött október tizenötödikén az esti órákban. A gépkocsi vezetője a Rákóczi út irányából haladt a Pálya utca felé, amikor egy hangos puffanást hallott a gépkocsija aljáról. Kiszállva autójából látta, hogy egy vas terelőoszlop szorult a gépkocsi alá. Az ügyben vizsgálják a felelősség kérdését.

Október tizennyolcadikán az esti órákban egy Opel Corsa típusú személygépkocsi közlekedett a Rákosi úton a belváros irányába. A gépkocsi vezetőjének állítása szerint egy szemből érkező ismeretlen jármű fényszórója elvakította őt, és ennek következtében nem tudta kellő időben észlelni a Rákosi úton lévő útfelbontást, amin fékezés nélkül áthajtott. Elmondása szerint nem volt kivilágítva a terület. Az autóvezető felelősségének kérdését vizsgálják. (Az autósnak hatalmas szerencséje volt, mert pár nappal korábban a Rákosi úton ott egy nagy és mély gödör volt, amibe igen veszélyes autóval beleesni. A kivilágítás egyébként nem előírása a felbontásnak, az autósnak úgy kell haladnia, hogy bármilyen akadály esetén meg tudjon állni. Ha elvakítják, akkor pedig azonnal fékezzen!)

Verseny – lapos kerékkel

Egy Fiat Stilo típusú személygépkocsi közlekedett október tizennegyedikén reggel a Margit utca irányából a Mátyás király út irányába az Arany János utcában. Eközben megelőzte egy Ford, amellyel a Fiat vezetője (a Ford sofőrjének elmondása szerint) versenyezni kezdett. A Ford viszont az Ikarus gyárba tartott, és fékezve jobbra kezdett kanyarodni. Emiatt a Fiat vezetőjének is fékeznie kellett, ám az egyik gumija lapos volt, s így a kocsi elveszítette a stabilitását, és rövid ingadozás után az Ikarus teherporta bejáratánál a feje tetején állt meg. A két autó egymással nem ütközött. A Fiat vezetője nem sérült meg, az ügyben a rendőrség eljárást indított.

Szűkös balkanyar

Egy Opel Kadett közlekedett október tizenhatodikán reggel a Rózsa utcában a Rákosi út irányába. A Szent Korona utca kereszteződésénél balra kanyarodott a gépkocsi vezetője, de mivel az ívet nagyon szűkre vette, összeütközött egy Suzukival, ami a Szent Korona utcából a Rózsa utcába jobbra kisívben kanyarodott. A baleset okozásáért egyik fél sem vállalta a felelősséget, így azt majd a szabálysértési eljárás fogja tisztázni.

Kanyargó terelővonal

Október tizenkilencedikén délután a Csömöri úton haladt egy Mazda típusú személygépkocsi Zugló irányából, a városból kifelé. Amikor az előtte közlekedő Fiat Ducato kisteherautó balra húzódott, a Mazda vezetője feltételezve, hogy a kisteher autó balra fog kanyarodni, mellé húzódott jobbról. Ekkor azonban a Fiat visszatért megint jobbra, és összeütközött az addigra már mellette lévő Mazdának. Mint kiderült, a Fiat Ducato vezetője csak azért húzódott balra (a felfestett terelővonalnak megfelelően), hogy egy buszt kiengedjen a megállójából, amikor ez megtörtént, besorolt a busz mögé, és elindult. Személyi sérülés nem történt, a felelősséget egyik fél sem ismerte el.

Nem látszott a Mazda

Egy Opel Corsa közlekedett október tizenkilencedikén este a Kenéz utcában. A gépkocsi vezetője onnan kívánt balra kikanyarodni a Csömöri útra a Szlovák út irányába. Kanyarodás közben nem vette észre, hogy neki balról érkezik egy Mazda, amivel összeütközött. A vétlen gépkocsivezetőt fejsérüléssel szállították a mentők a Baleseti Intézetbe.

Hamis bejelentés

Egy autós arról tett bejelentés a rendőröknek, hogy a Pósa Lajos utcában egy másik autóval ütközött, s emiatt az autója megsérült, berobbant a hátsó szélvédője, a másik autós viszont a baleset után megállás nélkül elhagyta a helyszínt. A megadott rendszámú autót a rendőrök megkeresték, de a vezető tagadta, hogy bárkivel is ütközött volna, s az autóján sem volt semmilyen sérülés. A rendőrök ezután visszamentek a bejelentő autójához, s azt alaposan megtekintették. A nyomok alapján úgy tűnt, mintha egy fával ütközött volna. Kifaggatták a vezető feleségét is, aki ott volt az autóban, s ekkor kiderült, hogy a férje valamitől megijedt, hátramenetbe kapcsolt, s nekivezette az autót egy fának. A vezető a bizonyítékok hatására bevallotta, hogy hamis bejelentést tett, és emiatt a rendőrök eljárást indítottak ellene.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez