Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659874
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Skorpió jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2009. október 14.
 

FELELŐSSÉGVÁLLALÁS ÉS GYÓGYULÁS
Asztrológiai útmutató a Skorpió jegyében 

Október 23-án reggel ismét jegyet vált a Nap. Egy hónapig a Mars és a Plútó látják vendégül – ha ugyan a

 horoszkop
 
vendégszeretet szót egyáltalán emlegethetjük velük kapcsolatban – a Skorpió jegyében. Mindjárt a következő napon visszakapjuk a tavasszal átmenetileg átadott egy óránkat, s ennek következtében hirtelen fél ötkor nyugszik a Nap. Szó szerint egyik napról a másikra ránk szakad a Skorpió havának sötétsége. Ebben az időszakban közelebb kerülünk érzelmeink világához, és természetszerűen jobban foglalkoztatnak minket énünk mélyebb rétegei. A Skorpió hava az önvizsgálat ideje, amikor az élet és a halál lényeges kérdései kerülnek előtérbe.

Szükségszerű időt és helyet biztosítani a visszavonuláshoz, máskülönben felbillen a lelki egyensúlyunk. A közelgő Halottak Napja alkalmával minden külön tudatos készülődés nélkül is átélhető a Skorpió jegy lényege. A hagyomány szerint egyébként a Mindenszentektől Márton napig terjedő tíznapos időszak „kívül esett az időn”, lehetővé téve a belső munkát.

Ilyenkor időszerű a személyiség szükséges átalakítási munkáin túlesni (valamint pókhálózni a pincében, amelynek szintén megvan a maga átvitt értelmű jelentése és haszna).

Foglalkozhatunk okkult dolgokkal, pszichológiával, meditációval, bármivel, ami támogat minket az önismeretben és az átalakulásban. Nagy jelentőségű változáson mehetünk keresztül.

A Skorpió havával-jegyével szokás a halált emlegetni egy lapon. Ez a tény fontos szerepet játszik abban, hogy a Skorpió hava, finoman szólva, nem sokak kedvence. A Skorpió jegyű ember pedig gyakran titkolja csillagjegyét, nehogy halálra rémüljön tőle valaki.

Tény, hogy a Skorpió jegyében fokozott gyakorisággal fordul elő, hogy valami (valaki), amihez (akihez) túlságosan hosszú ideje, ámde annál értelmetlenebbül kötődünk, leválik rólunk és elhagy minket. A jelenség másik oldalán azonban mindig ott van valami újnak a kezdete, feltáruló lehetőségek sokasága.

„Isten veled, régi bőr!” – mondaná a kígyó vedlés után.

A Skorpió hava mindenekfelett kiváló időszak olyan érzelmi poggyászok letevésére, amelyek évek, évtizedek óta a mélybe húznak minket. Ehhez nem ritkán el kell vonulni (vagy legalább kikapcsolni a mobiltelefont), és eltöprengni szomorúságainkon, veszteségeinken, csalódásainkon, valóra nem vált álmainkon. Az önmagunkra történő intenzív összpontosításhoz kénytelen vagyunk kizárni a zavaró körülményeket. Ha nem önszántunkból tesszük, az élet kikényszeríti – például kórházba kerülünk, és ott igazán lesz lehetőségünk önmagunkra és a problémánkra koncentrálni.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a Skorpió jegyében uralkodó Plútó felelős az újjászületésért, gyógyulásért is! A Skorpió egyébként a három klasszikus gyógyító jegy egyike (a Szűz és a Halak mellett). Mindez nem csak abban mutatkozik meg, hogy a Skorpió szülöttek között kimutathatóan több az orvos, mint más jegyek képviselői között. A gyógyításnak ugyanis az orvos valóban kulcsfigurája, de meggyó­gyulni csak a beteg maga tud!

A gyógyulás legelső lépése pedig az a bizonyos visszavonulás és önvizsgálat, melyre a Skorpió hava soha (vagy legalább egy évig) vissza nem térő alkalmat ad!

Elengedhetetlen a saját felelősségünk felismerése jelenlegi állapotunk kialakulásában. Segít ebben az a tény, hogy a Plútó a Bak jegyében jár, a Bak pedig mindenekelőtt a felelősségre tanít.

Nem arról van szó, hogy mindenért magunkat hibáztassuk, vagy bűntudatunk legyen, de elengedhetetlen, hogy felismerjük, mi az, amiről mi magunk tehetünk. Nem a világ, a válság, a H1N1 vírus, Molnár Lajos és Horváth Ágnes egészségügyi reformjai, a szomszéd, a férj, az anyós, a főnök, a reklámok, a pénzhiány, a balsors, a nehéz gyerekkor és általában véve bárki és bármi más. Mert amiről én tehetek, annak a megváltozásáért is tehetek, és így válhat a Skorpió hava a gyógyulás és újjászületés időszakává. Tóth Éva Ágota

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez