Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28774839
   « Vissza

Éjszakai autós üldözés

 « Rendőrségi hírek 
2009. október 8.
 

Éjszakai autós üldözés

 Szeptember 19-ről 20-ra virradó éjszaka, egészen pontosan hajnali 2 órakor az egyik rendőr – polgárőr járőrpáros egy nagy sebességgel száguldó ezüst színű BMW X5-s személyautóra figyelt fel a Veres Péter úton. A rendőrautó a Bökényföldi útról kikanyarodva bekapcsolta a megkülönböztető jelzését, és az autó nyomába eredt.

A BMW azonban nem, hogy nem állt meg, hanem még nagyobb sebességbe kapcsolt, és megpróbált elmenekülni a rendőrök elől. Az üldözés egészen a Kerepesi út – Fogarasi út találkozásáig eltartott. Az akcióba addigra már több XVI. és XIV. kerületi járőrautó is bekapcsolódott. A menekülő BMW csak a csodával határos módon kerülte el a komolyabb balesetet. Az Örs vezér terén például a piros jelzés ellenére megállás nélkül 160 km/h-ás sebességgel száguldott át. A menekülők a Fogarasi úton visszafordultak a XVI. kerület felé, és a Csömöri út – József utca – Rákospalotai határút – György utca útvonalon egészen a Pál utcáig száguldottak.

Ott váratlanul megállt az autó, melyből két ember ugrott ki, s próbált meg a kerteken keresztül gyalogosan elmenekülni az üldözők elől. Ez azonban nem sikerült nekik, mert az őket elsőként üldözőbe vevő rendőr és polgárőr az egyik kertben megállásra kényszerítette őket. A BMW azonban nem várta meg ezt, hanem nagy sebességgel végigszáguldott a Pál utcán, majd egészen Zuglóig menekült az üldözők elől. Az autó vezetője eközben szinte teljes egészében leamortizálta az autót, s amikor már mindkét első gumija defektes lett, a Nagy Lajos király útján a járdára felhajtva lefékezte azt, majd megpróbált szintén gyalogosan kereket oldani. A XVI. kerületi Önkormányzat Készenléti Szolgálata azonban egy kiadós futóversenyt követően a Pillangó parkban utolérte a menekülőt, akit aztán megbilincselve a XVI. kerületi Rendőrkapitányságra szállítottak. Az autó vezetőjéről kiderült, hogy 18 esztendős, a BMW pedig az édesanyja tulajdonában van.

A fiatalember menekülése azzal volt magyarázható, hogy a járművet erősen ittas állapotban vezette. Ugyancsak alkoholos befolyásoltság alatt álltak az utasai is, akik azt vallották, hogy csak heccből menekültek a rendőrök elől. A sofőr ugyanis be akarta nekik bizonyítani, hogy képes lerázni a rendőröket. A rendőrség az autó vezetője ellen jármű ittas vezetése és közúti veszélyeztetés ügyében, a férfi utas ellen pedig járművezetés tiltott átengedése miatt indított vizsgálatot.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez