Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662402
   « Vissza

Asztrológiai elmélkedés a Mérleg jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2009. szeptember 21.
 
A PÁRKAPCSOLATOK REJTETT TITKAI
Asztrológiai elmélkedés a Mérleg jegyében
Szeptember 22-én éjjel a Mérleg havához érkezünk. Ebben a hónapban a közeli emberi kapcsolatok kerülnek előtérbe. A Mérleg jegye – még inkább a jeggyel analógiás összefüggést mutató hetes ház – szorosan kapcsolódik a személyes viszonyokhoz, mindenekelőtt a házassághoz.
A Mérleg azonban, a levegő elem miatt, intellektuális, elméleti beállítottságú. Ezért most nem arról lesz szó, hogy illik-e a Bak a Skorpióhoz, vagy a Nyilas a Rákhoz. Az ilyenféle, elsőre praktikusnak tűnő információözön ugyanis teljesen értelmetlen.


Ahogy a Naprendszer nagyobb és összetettebb a Napnál, úgy egy-egy ember természete, pszichéje is jóval komplexebb a Nap-jegyénél. Közeli emberi kapcsolatok esetében a Hold és az Ascendens jegyét mindenképpen figyelembe kell venni. Férfi és nő viszonyában ehhez jön még a Vénusz és a Mars. Végeredményben pedig a központi kérdés az önismeret.
Mi itt a „modern” világban, Európa közepén különös korban élünk. Büszkék vagyunk ismereteinkre, de megannyi probléma forrásává vált a természetes ritmusoktól való elszakadás. A természettől történt eltávolodással együtt jár az is, hogy az ember elveszti kapcsolatát a saját testével (amely test a dolgok rendje szerint férfi, vagy női test). Ez viszont egyre gyakrabban eredményezi, hogy az ember képtelen megtapasztalni a polaritás gyógyító hatását. A polaritás itt az ellentétes, de egymást kiegészítő tulajdonságokat, energiákat jelenti. Egy indián közmondás szerint a polaritás a valóság szövőszéke.
Aki pedig nem tudja megtapasztalni a polaritást, az nem ismerheti a beteljesülés érzését, azt a mély megelégedettséget, amely egy minket kiegészítő személlyel folytatott kapcsolatban születik. Az önmagától eltávolodott, önmagát nem ismerő ember tehát hasztalan keresi az őt kiegészítő másik felet.
Mivel a polaritás elengedhetetlen kelléke a szexualitásnak (olyannyira, hogy még az azonos neműek kapcsolatában is jól megfogható, ki a yin és ki a yang pólus), a nyugati emberre tömegesen jellemző, hogy a kiegészülést jobb híján és kizárólag a változatos szexuális kapcsolatokban kívánja megtalálni. A másik tévhit, hogy egy idealizált partnert, egy álomképet kerget.
Holott itt a Földön nagyon is valóságos emberek élnek, és az emberek között erősen érzékelhető energia-kölcsönhatások működnek.
Egyes emberek társaságában kellemesen érezzük magunkat, élénkké válunk, mások közelében zavart, fáradtságot, dühöt érezhetünk. Mi magunk is kiválthatunk valakiből ellenséges érzéseket, míg mások társaságában elfogadva és nagyra becsülve érezzük magunkat.
De az is előfordul, hogy nagyon vonzódunk valakihez, sőt: szívből szeretjük az illetőt, de bizonyos tulajdonsága elviselhetetlen (vagy el kell távolodni tőle, hogy feltöltődjünk).
Az ókor óta ismert négy elemet tekinthetjük négy sajátságos energiának is. A legtöbb horoszkóp az elemek sajátos ötvöződését mutatja. Rendszerint két hangsúlyos elemet tartalmaz (néha csak egyet, vagy hármat). Igen ritka, ha valaki mind a négy elemre egyformán rá van hangolva. Annál gyakoribb, hogy teljesen – vagy szinte teljesen – nélkülöz egy, esetleg két elemet.
A legkellemesebb kölcsönhatások az egymást kiegészítő elemek között jönnek létre (tűz és levegő, víz és föld). Az azonos elemek is jól elvannak egymással, ahogy két pohár vizet is gond nélkül összeönthetünk, legyen az egyik esővíz, a másik csapvíz – jól el fog keveredni.
Gyakran vonzódunk olyan emberekhez, akiknek fő elemét mi magunk nélkülözzük. Föld-elem híján nagyon kedvelem a föld-jegyűeket. Azonban egy föld-jegyű partner aligha értené meg, miért fontos számomra vízparton tartózkodni (mert mindenki a saját elemével töltődik). Egy levegő-hangsúlyos ember pedig a beszélgetések során tud kikapcsolódni, feltöltődni – ami a hallgatag jegyeket (például Rák, Skorpió) kimondottan idegesíthet.
Ne feledkezzünk meg arról, hogy ha valakinek egy kapcsolatban az elemi fontosságú igényei nem elégülnek ki, hamarosan úgy érzi, nem szeretik, nem értékelik eléggé. Amikor párkapcsolatról beszélünk, természetesen az is fontos, hogy mi magunk mit tudunk nyújtani – nyilván olyasmit, ami bőségesen rendelkezésre áll. A Föld-típusok biztonságot és állandóságot, a levegősök intellektuális élményeket, és váratlan ötleteket, last minute utazást, estére színházjegyet (miközben szegény föld-elem ötéves tervekben gondolkozik). A vizes típusok együttérzést, a másikkal való összeolvadást. A tüzesek pedig lelkesítenek, bátorítanak, és grandiózus tervekkel rendelkeznek.
Mindig meg kell próbálni választ kapni tehát arra a kérdésre, hogy ki mit visz a kapcsolatba, és mit vár.
Jó, ha tudjuk azt is, hogy nem minden jelentős kapcsolat kellemes – és nem minden kellemes kapcsolat jelentős –, viszont egyik sem véletlen, s nem is haszontalan. Minden ember tükör, minden ember segítségünkre lehet az önismeretben. Egyidejűleg pedig mindenki önálló univerzum, a saját életének főszereplője, s nem csupán kiegészítő másik fele valakinek. Tóth Éva Ágota
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez