Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654930
   « Vissza

Majális az Erzsébet-ligetben – fényképek, videófelvételek és cikk

 « Portaszolgálat 
2009. május 3.
 
Fényképeket és videókat tettünk az oldalra
az Erzsébet-ligetben 2009. május 1-jén megtartott majálisról.

A fényképek galériája

megnyitható IDE KATTINTVA Ismerős arcok koncert részletei megtekinthetők sorban az aktív szavakra kattintva 1. videó, 2. videó, 3. videó, 4. videó, 5. videó, 6. videó, Mégiscsak koncert részletei megtekinthetők három részletben: 1. videó, 2. videó, 3. videó.

Majális a ligetben

Gyönyörű időben került sor az idei majálisra a szokásos helyszínen, a mátyásföldi Erzsébet-ligetben. Az egész napos műsor a művelődési ház közelében felállított színpadon folyt, az árnyas sétányon pedig különféle kitelepülések várták a sokezernyi látogatót.
A pártok közül csak a Fidesz és az MSZP Nőtagozata képviseltette magát, ezen kívül a Magyarok Szövetsége állított fel egy jurtát, s lehetett kicsit nyilazni is. A majális hangulatát meghatározta a fideszesek által kiosztott sok száz narancssárga feliratos lufi, melyet felnőttek és gyerekek hurcoltak fel és alá a sétányon. Jó hogy elkészült az új uszoda, mert a sétányt az árusok és a kitelepülések egészen addig belakták, s az uszodához közeli részen ugrálóvárat és egy kis vidámparkot állítottak fel, a gyerekek nagy örömére. Az MSZP jótékonysági bazárjában Vidorné Szabó Györgyi is ott volt az eladók között, találkozhattunk Kolozs Andrással, az új kerületi MSZP-elnökkel, hátul bográcsban főtt valami finomság. A Fidesz standján ott volt a teljes kerületi vezetés: Kovács Péter polgármester még sört is csapolt, miközben egy hatalmas kondérban ugyancsak főtt valami finomság. A Centenáriumi iskola kézműves foglalkozással települt ki, a Varázsműhely alapítvány egy egész kis tisztást elfoglalt, ahová vidám zene hívta a gyerekeket. A szomszédban a rendőrök és polgárőrök mutatták be járműveiket. Az árusok felhozatala nagyjából a szokásos volt, több helyen lehetett találkozni személyiség-elemzésre szakosodott szolgáltatókkal – nagy kérdés, hogy a zajos majális mennyire volt alkalmas helyszíne az elmélyült elemzésnek... Miközben a fasorban hömpölygött a tömeg, a színpadon zajlottak a programok. A kezdeti fúvószenekari koncert után iskolai táncbemutatók következtek nagy számban, majd a mátyásföldi sztárzenekar adott nótaműsort. Felléptek a Jamland tánciskola növedékei, bemutatkozott a Sasvári Színi tanoda, majd Sergő táncház következett. Ezután zenekaroké lett a színpad, s a széljárás következtében a muzsikát (illetve annak egyes részeit) tán még Újpalotán is hallották. Nagy sikert aratott a Mégiscsak?! (műsoruk néhány számát videófelvételen megtekinthetik honlapunkon), majd egy egészen különleges verseny zárása következett: a Bud Spencer – Terence Hill Baráti Kör sörivó és virslievő versenyének győztesét hirdették ki. A verseny több részletben zajlott, a záró forduló és az eredményhirdetés estére maradt. A teljesítmény bemutatásához elég legyen egy adat: a győztes három perc (!) leforgása alatt lenyomott a torkán 15 darab virslit és mellé három korsó sört. A győztesnek Kovács Péter polgármester adta át az önkormányzat ajándékát. Az est fénypontja az Ismerős Arcok zenekar koncertje volt, a karakteres, néhol népi ízű, nemzeti jellegű zenét igen élvezte a nagyszámű közönség (a helyszínen készült videófelvételek megtalálhatók honlapunkon: www.helyihirek.hu).
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez