Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664419
   « Vissza

Seres Anita - asztrológia

 « Természetgyógyászat, szépség és egészség 
2009. április 22.
 
Seres Anita asztrológus
Bejelentkezés: 06-30-254-5367
email:seranita@freemail.hu

Seres Anita személyiséganalízis, partnerkapcsolat-elemzés, gyermekhoroszkópok, gyermeknevelési tanácsadás, pályaorrientáció témakörökben várja szeretettel a hozzá fordulókat!


Az idő minősége – röviden az asztrológiáról

Az asztrológia az a téma, amelyről mindenki tud valmit, többnyire féligazságokat, részinformációkat, s mint ilyeneket megfontolás nélkül, vagy pillanatnyi lelkesedés után sutba dobnak. Azonban aki veszi a fáradságot es hajlandó elmélyedni ezen ismeretekben, esetleg hajtja a kiváncsiság, az többek között egy hatékony önismereti módszert kaphat a kezébe.
Az asztrológia elmélete és gyakorlata túlnyomó részben ősi hagyományokon alapszik, és eredetileg az égitestekkel foglalkozó tudomány egészét foglalta magába. Régen, mint a csillagos ég tanulmányozásával foglalkozó tudományt egyrészt az asztronómiát, vagyis az égitestek mozgásaival, sajátosságaival foglalkozó tudományt jelentette, másrészt a csillagjóslást, a csillagok földi életre gyakorolt hatásaival foglalkozó ismereteket. Az asztrológia csak a XIX. század egyre erősödő természettudományos, materialista szemlétével kezdett kiszorulni a tudományok közül, amelyek hatására komolytalan, tudományellenes babonává degradálódott. Azonban a múlt század elejétől elindult a természettudományok szükségszerű újraértékelése, és a merő anyagelvű szemlélet kizárólagos létjogosultsága megdőlt. E felfogás vezetett oda, hogy egyesek ismét komolyan kezdtek foglalkozni az asztrológiával, és a közhasználatra szánt igénytelen könyvek mellett, egyre több kiváló munka jelent meg.
E rendszer elméleti hátterében a szinkronicitás elve áll, amely szerint valamiféle kozmikus törvény, vagy szabály szerint mozognak az egyes bolygók, s ugyanezen szabályok érvényesek a földi életünkre is. Eszközrendszere a bolygók, csillagjegyek és fényszögek szimbólumnyelve, amelyek olvasatával információkat nyerhetünk egy adott időpontban történő esemény jellegéről, kimeneteléről. A széles körben elterjedt horoszkóp kifejezés is erre utal: horoscopos, „óra-kép”-et, vagyis egy adott időpillanat minőségének vizsgálatát jelenti.
A születési horoszkóp felállítása szintén egy adott időpont minőségének a vizsgálatáról szól, amely lényeges ismereteket közöl főbb személyiségjegyeinkről, egészségügyileg érzékeny szerveinkről, személyes kapcsolatainkról, igényeinkről, egyszóval az élet minden területét átfogó információkkal szolgál. Híven tükrözi azokat az egyéni hajlamainkat, amelyek a szabad akarat elvével harmóniában, s nem ellentétben, orientálnak bennünket bizonyos reakciókra, viselkedésre, sorslépésekre. Szabad akaratunkból ugyanis változtathatunk ezen egyéni hajlamainkból fakadó szokásainkon, viselkedésünkön, de érthető módon ez a változtatás nagyon megnehezített. Ezért van az, hogy létünket szabad választási lehetőségeink ellenére, a legtöbben önnön korlátaink közé szorítva éljük, s keserves tapasztalatok árán tudunk csak önmagunkhoz közelebb kerülni.
Látható tehát, hogy az asztrológia nem az a hit, amely szerint az égitestek befolyásolják az emberi sorsot, hanem egy rendszer, egy mérőeszköz a valóság leképezésére. Legfőbb erénye pedig nem feltétlenül az előrejelzésekben, hanem inkább az önmagunk és mások teljesebb megismerésében, világunk egységének felismerésében áll.

Seres Anita asztrológus
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez