CÍMLAP |
|
Cikkek és hírek |
|
Portaszolgálat |
|
Balesetek |
|
Tűzoltósági hírek |
|
Rendőrségi hírek |
|
Polgármesteri interjú |
|
Természetgyógyászat, szépség és egészség |
|
Horoszkóp, asztrológia |
|
Receptek |
|
Videók |
|
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek |
|
Archívum |
|
Archívum |
|
Képgalériák |
Helyi Hírek laphálózat |
|
Legutóbbi számaink |
Archívum - HH XVI. |
Archívum - HH XVII. |
2004 előtti számaink |
Megjelenési időpontok |
Lakossági aprók |
|
Hirdetésfeladás |
Látogatók: 28832988
|
2009. január 21.
|
|
|
Hozzávalók: 50 dkg marhahús, 1 db tojás, 1 db zsemle, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 2 db krumpli, pirospaprika, köménymag, bors, majoránna, só, olaj.
Az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk. A húst kétszer átdaráljuk, borsozzuk, kicsit sózzuk, az áztatott és kicsavart zsemlével, a hagyma felével és a tojással összegyúrjuk, majd diónyi gombócokat formálunk belőle. A maradék hagymához pirospaprikát, köménymagot, csipet majoránnát teszünk, és két liter vízzel felöntjük. Hozzátesszük a kockára vágott zöldséget, ízlés szerint sózzuk. Mikor félig megfőtt, beletesszük a húsgombócokat és kis lángon készre főzzük, míg a gombóc megfő (kb. 1 óra).
Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
|
Ferenci Kiadó Bt. •
1162 Budapest, Hermina út 16. •
Tel.: [1] 405-5919 •
E-mail cím: hh@hh16.hu
|
|
Hazai és nemzetközi időjárás
|
|