Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657203
   « Vissza

Örmény ízek Mátyásföldön

 « Receptek 
2008. október 16.
 
Örmény ízek Mátyásföldön A XVI. kerületi Örmény Kisebbségi Önkormányzat a mátyásföldi Corvini Domini egyesülettel karöltve rendezett gasztronómiai eseményt, amelyen a résztvevők közösen elkészítették, amjd jóízűen el is fogyasztották a speciális örmény recept alapján készült ételeket. A recepteket elkértük, s alább közreadjuk. Felvételünkön Szuper Aranka (Corvini Domini) és Szuper Géza (Örmény Önkormányzat) mutatja fotósunknak a vajas pachlavát.
Vajas pachlava Hozzávalók: 3,5 dkg élesztő, 2 tojás, 75 dkg liszt, 18 dkg margarin, 50 dkg dió, 50 dkg cukor, fahéj, az öntethez: 10 dkg olvasztott margarin esetleg kevés meleg tej, 10 dkg méz Az élesztőt vízben feloldjuk, a tojásokkal összedolgozzuk. Apránként hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott margarint, jól összedolgozzuk, majd másfél óráig kelesztjük. A töltelékhez ledaráljuk a diót, elkeverjük a cukorral és egy kis fahéjjal. A tésztát kettéosztjuk, elnyújtjuk. Az egyik darabot kikent tepsibe tesszük, rásimítjuk a tölteléket, erre jön a második réteg tészta. A tészta széleit becsípjük és összehajtjuk, a tetejét megkenjük tojássárgájával, majd rombusz alakúra bevágjuk. Tíz perc sütés után a bevágások vonalán leöntjük az olvasztott margarinnal, és harmincöt-negyven percre visszatesszük. Miután megsült, ráfolyatjuk a meleg tejet, majd miután beszívta, leöntjük mézzel, végül felszeleteljük. Rizsleves tojással (Dzvdzsur) 2 személyre Hozzávalók: 15 dkg rizs, 1,2 l forró víz, 2-3 evőkanál olaj, 2 db tojás, 1fej vöröshagyma, 20 dkg darált marhahús, só, zöldfűszer (bazsalikom/petrezselyem), őrölt piros paprika. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, szintén pirítjuk, majd megszórjuk őrölt paprikával és felöntjük forró vízzel. Miután felforrt, beletesszük a rizst, megkeverjük és tovább főzzük. Három perccel a leves elkészülte előtt beleütjük a nyers tojásokat, és addig főzzük, míg a tojásfehérje megkeményedik. Tálalás előtt megszórjuk bazsalikommal.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez