Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28780614
   « Vissza

Rendőrségi akciók szeptemberben

 « Rendőrségi hírek 
2008. szeptember 20.
 
Rutinellenőrzés az aluljáróban Augusztus 29-én rutinellenőrzést tartottak a rendőrök az Örs vezér téri aluljáróban. A járőrök jelenlétének azonban sokan nem szoktak örülni. Aznap például egy fiatalembert izgatott fel a rendőri jelenlét, aki ennek hatására odaszaladt az egyik CD és DVD-árushoz, kikapta a kezében levő tárgyakat, és megpróbálta azokat egy szatyorba rejteni. Mindezt már a X. kerület felé vezető kijárat irányába tette, de csomagjával nem jutott messzire, mert a rendőrök még az aluljáróban sikerrel tartóztatták fel őt. A férfi megpróbálta a szatyrát elrejteni, de a rendőrök ezt sem hagyták neki. A csomagátvizsgálás során elő is került 6 db másolt DVD és 30 db másolt CD, továbbá 15 db szabad forgalmazásúnak tűnő CD lemez. A járőrök azt a két nőt is előállították, akiktől a férfi elvette a CD-ket és a DVD-ket. Az egyikük, egy 49 esztendős hajléktalan nő azt vallotta, hogy őt az élettársa azért küldte az aluljáróba, hogy a nála levő lemezeket eladja. A másik nő pedig elismerte, hogy a rendőrök érkezésekor éppen 400 Ft-ot akart fizetni a kiválasztott lemezekért. Erről egyébként nem a hajléktalan nővel, hanem a fiatalemberrel állapodott meg. Az előállított személyek ellen a szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a rendőrök.
Éjszakai rablás az Örsön Szeptember 7-én hajnali 1 órakor csönd és béke honolt az Örs vezér terén. Az éjszakai járatra mindössze 1-2 ember várakozott. Köztük egy 62 éves férfi, aki mellé a padra váratlanul két férfi huppant le. A két idegen pedig nem sokat teketóriázott, megragadták az idős embert, rángatni kezdték a karját, miközben a dzsekijének a zsebéből szépen kiszedték a pénzét, a személyes iratait és a bankkártyáját is. A meglepett sértett megpróbált védekezni, de eleinte nem sikerült szabadulnia a túlerő szorításából. Segítségre pedig a kihalt környéken nem igazán számíthatott. Aztán dulakodás közben sikerült végre megragadnia az egyik támadója nyakát, aki emiatt elengedte az áldozatot, így a sértettnek lehetősége nyílt a menekülésre. Szerencsére azonban az ijedtség ellenére is képes volt higgadt maradni, és, amilyen gyorsan csak lehet, értesítette a rendőrséget. Ennek a gyorsaságnak köszönhető, hogy az akciócsoport tagjai még a helyszín közelében elkapták a támadókat. A két román állampolgárságú férfi addigra már megpróbálta a bankkártyát is aktivizálni. A gyanúsítottakat a Pesti Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.
Erős dohányosok A „hogyan kell pénz nélkül (nem tisztességes eszközökkel) sok cigarettát vásárolni” kérdésre augusztus 24-én fél nyolc környékén egy négyfős társaság a következőképpen felelt. Egyikük belépett a kiszemelt zuglói kisboltba, odament a pulthoz, jól megnézte, melyik cigarettából mennyi van a polcon, majd abból kért, amelyikből a legkevesebb van. Természetesen annyit, amennyi nem volt kirakva. Az eladó a pult alatt, egy zárható szekrényben tartotta a cigarettakartonokat, ám a kért cigiből ott sem volt. Erre emberünk vett néhány apróságot, majd fizetett, és távozott. Nem sokkal később egy másik férfi és egy nő lépett az üzletbe, akik a zöldségekhez csalták az eladót, ahol sikeresen lekötötték a figyelmét. Ebben szerepet játszott a harmadik bandatag is, aki időközben szintén belépett az üzletbe, majd a chipsekhez ment, és elkezdett köztük jó hangosan, minden zacskót megzörgetve válogatni. Nem csoda, hogy az eladó nem vette észre azt a fiatalembert, aki néhány perccel korábban cigarettát kért tőle. Az illető viszont jól tudta, hogy merre lesz az eladó, és azonnal határozottan a pulthoz lépett, és az alatta levő szekrényből gyorsan kikapott két doboz (kb. 100 karton) cigarettát megközelítőleg 700.000 Ft értékben. A férfi a zsákmánnyal sebesen és észrevétlenül elhagyta a boltot, ahonnan aztán egymást követően a társai is távoztak. Az eladó pedig csak a távozásukat követően fedezte fel a lopást, így a rendőrök ismeretlen tettesek ellen indítottak nyomozást.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez