Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28665022
   « Vissza

Emléktáblát avattak a tűzoltók

 « Tűzoltósági hírek 
2008. szeptember 17.
 
Emléktáblát avattak a tűzoltók Szeptember 11-én gyászoltak, másnap pedig ünnepeltek a tűzoltók. Az első napon a 2001-es New York-i terrortámadás tűzoltó- és nem tűzoltó áldozataira emlékeztek (gondoltak) az egész világon. Így a zuglói tűzoltó-laktanyában is. Másnap azonban egy jubileumot ünnepeltek az Egressy úti objektumban: 2008-ban ugyanis a létesítmény hetvenéves lett. Az esemény rangjára való tekintettel sokan elfogadták Zajtay Béla tűzoltó főhadnagy ünnepi meghívását.
A két kerület polgármestere, dr. Weinek Leonárd és Kovács Péter üdvözli egymást. Az Észak-pesti (IV – XIII – XIV – XV – XVI. kerületi) Mentési és Tűzoltási Régióból Újpestet az ottani aljegyző, Angyalföldet néhány önkormányzati képviselő, a XV. kerületet dr. Nagy Antal jegyző és a kerületi rendőrkapitányság helyettes vezetője, Zuglót dr. Weinek Leonárd polgármester és a képviselő-testület több tagja, a Kertvárost pedig Kovács Péter polgármester, illetve a XVI. kerület németországi testvérvárosának, Waltershausen-nek az önkéntes tűzoltói képviselték. A résztvevők, akik között a nyugdíjas kollégák, illetve a rendőrség, a polgárőrségek és az SMSV vezetői is helyet kaptak, előbb egy közös ebéddel emlékeztek a hét évtizedről, majd a lépcsőházban a tűzoltó zenekar asszisztálásával egy erre az alkalomra készített emléktáblát avattak, végül pedig a fővárosi tűzoltókból alakult Flórián Band muzsikájával tették emlékezetessé ezt az évfordulót. Ez utóbbi zenei formációban helyet kapott többek között a rendezvény legmagasabb rangú tűzoltótisztje, Erdős Antal tűzoltó ezredes is, aki a zenélés mellett a hétköznapokon a fővárosi tűzoltó-parancsnok szakmai helyetteseként tevékenykedik.
Zajtai Béla tűzoltó főhadnagy, tűzoltóparancsnok beszélget Kovács Péter polgármesterrel az emléktábla ünnepélyes felavatása után.
A néhány éve jelentős mértékben átszervezett fővárosi tűzoltóság észak-pesti régiója jelenleg két tűzoltó-laktanyával működik. Ez a két objektum azonban nem elegendő a terület teljes lefedettségére, emiatt egyre többször hallani arról az elképzelésről, hogy a régió egy újabb, kertvárosi laktanyával gazdagodhatna. Ez mindössze pénz kérdése, amiből a tűzoltóknak sincs sok, így az új tűzoltólaktanyára még egy darabig biztosan várni kell majd. A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság korábban rendelkezett már egy Veres Péter úti objektummal, ám azt már évtizedekkel ezelőtt eladta. Most valószínűleg jóval több pénzre lesz majd szükség ahhoz, hogy az új laktanyát megépítsék. Ez annak ellenére is így van, hogy az objektumhoz a területet a XVI. kerületi önkormányzat adná.(S)
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez