Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662946
   « Vissza

Delfin Uszoda Csömörön – különlegességekkel

 « Természetgyógyászat, szépség és egészség 
2008. szeptember 16.
 
Delfin Uszoda Csömörön – különlegességekkel A XVI. kerület tőszomszédságában, Csömörön már 12. éve működik a Delfin Uszoda. Még 2000-ben jelent meg a lapban Róluk egy cikk, de az eltelt csaknem 9 év alatt nemcsak fenntartották magukat, hanem sok újdonsággal is fejlesztették az uszodát: lett például különleges gyerekmedence, és egy hangulatos barlang várja jakuzzival, infraszaunával vendégeit. A cél továbbra is az, hogy a lehető legjobb vízbiztonságot szerezzék meg már a legkisebbek, a babák is, örömmel tanuljanak meg úszni a gyerekek, és az egészségmegőrzés érdekében is fejlesztik folyamatosan a lehetőségeket. Hogy jelenleg miről is szól az élet a csömöri Delfin uszodában, arról Barvitzné Csilla, az uszoda tulajdonosa számol be – aki mint oktató is, szakmailag teljes mértékben felügyeli az itt zajló víziéletet.
A családias hangulatú uszodában babaúszással, úszásoktatással foglalkozunk elsősorban, megalakulásunkkor is ez volt a fő cél. A csoportos oktatásainkhoz, az uszoda saját busszal szállítja az óvodásokat és a kisiskolásokat a vonzáskörzetből. Oktatóink végzettsége a gyógy­úszásra is lehetőséget ad az arra rászorulóknak. Uszodánkban kis létszámú csoportok angol nyelvű oktatása is lehetséges. A gyerekek tudásszintjük alapján, külön foglalkozásokon vesznek részt, majd alapos oktatás után lépnek a már komolyabb technikai órákra. Pár év alatt elértük, hogy a gyerekek hetente több alkalommal is járnak a foglalkozásokra, így eredményük sem marad el. Uszodánk tagja egy nemzetközi úszószövetségnek, így aki rendszeresen részt vesz az órákon, úszóvizsgát tehet, miután szintjének megfelelő nemzetközi oklevélben részesül.
A tanév eleji kezdés és a gyerekek vízhez szoktatása miatt fogalmazódott meg az igény bennünk a kagyló formájú kismedencére. Kialakításában fontos szerepet játszott, hogy lehetőséget adjon a kicsik és a nagyobbak számára a víz önálló felfedezésére úgy, hogy a szülők a gyerekek közelében akár a 2 pezsgő ágyon követhessék figyelemmel gyermekeik önfeledt játszadozását. Az élményt a tengeri csillag formájú csúszda, és a gyöngyből jövő vízsugár teszi teljessé. A medence oldalán, a három kör alakú üvegablak mögül a szülők, nagyszülők megkukkanthatják, hogy mozog a víz alatt csemetéjük, sőt, le is fotózhatják, megörökítve a felejthetetlen pillanatokat. A babák oktatását – 2,5-3 hónapos kortól 3 éves korig – úgy alakítottuk ki, hogy az egyénre szabott és ne csoportos oktatás legyen, hisz egy 3 hónapos baba is szívesen tölt el a 31,5 fokos vízben akár 30 percet is. Arra is gondosan figyelünk, hogy a babákkal való rendszeres foglalkozás jó hangulatban történjen.
A Szülőknek, és a felnőtt vendégeinknek lehetősége nyílik a már 5 éve megépült „barlang” használatára. Itt található egy 7 személyes jacuzzi és egy 2 személyes physiotherm (infra) sauna egy kis pihenővel. További szolgáltatásaink, hypoxi (vakuum trainer) az alakformáláshoz, szolárium, masszázs és kozmetika. Heti kétszer zenés vízi tornára is van lehetőség. A nagy ablakokkal ellátott kertre néző uszodahelyiség hangulatos színhelye lehet akár úszástanulásnak, akár a „bulizásnak”. Még egy különleges lehetőséget ajánl ugyanis a Delfin uszoda: hétvégeken ki lehet bérelni különböző rendezvényekre, mint szülinap, gyerekzsúr, vagy akár baráti összejövetelek. Delfin Uszoda • Csömör, Petőfi S. u. • Telefon: 06-28/445-034 Mobil: 06-30/539-08-83 E-mail:csilla@delfinuszoda.hu Web:www.delfinuszoda.hu
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez