CÍMLAP |
|
Cikkek és hírek |
|
Portaszolgálat |
|
Balesetek |
|
Tűzoltósági hírek |
|
Rendőrségi hírek |
|
Polgármesteri interjú |
|
Természetgyógyászat, szépség és egészség |
|
Horoszkóp, asztrológia |
|
Receptek |
|
Videók |
|
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek |
|
Archívum |
|
Archívum |
|
Képgalériák |
Helyi Hírek laphálózat |
|
Legutóbbi számaink |
Archívum - HH XVI. |
Archívum - HH XVII. |
2004 előtti számaink |
Megjelenési időpontok |
Lakossági aprók |
|
Hirdetésfeladás |
Látogatók: 28780571
|
2008. augusztus 29.
|
|
|
Töltött máj
Hozzávalók: 1 kg sertésmáj, 40 dkg darált hús, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 mokkáskanál majoránna, rizs, 2 csokor petrezselyem, só, bors, pirospaprika.
A májat 1,5-2 centi vastag szeletekre vágjuk, majd éles késsel zsebet vágunk rajta a tölteléknek. A hagymával, paprikával, paradicsommal a darált húsból pörköltet készítünk, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, a végén hozzáadjuk a majoránnát is. Ezzel megtöltjük a májszeleteket, bevarrjuk, majd bő, forró olajban mindkét oldalán átsütjük, tálalás előtt a cérnát kiszedjük.
Petrezselymes rizst adunk köretnek. A petrezselymet felaprítjuk, kétfelé osztjuk. A megmosott rizst dupla annyi vízzel felöntjük, sózzuk és a fele petrezselymet belekeverve fedő nélkül főzzük. Mikor a vize elfőtt, hozzátesszük a maradék petrezselymet és lefedve tartjuk 10 percig, a lángról levéve. Salátával tálaljuk. |
|
|
|
Ferenci Kiadó Bt. •
1162 Budapest, Hermina út 16. •
Tel.: [1] 405-5919 •
E-mail cím: hh@hh16.hu
|
|
Hazai és nemzetközi időjárás
|
|