Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28780571
   « Vissza

Töltött máj

 « Receptek 
2008. augusztus 29.
 
Töltött máj Hozzávalók: 1 kg sertésmáj, 40 dkg darált hús, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 mokkáskanál majoránna, rizs, 2 csokor petrezselyem, só, bors, pirospaprika. A májat 1,5-2 centi vastag szeletekre vágjuk, majd éles késsel zsebet vágunk rajta a tölteléknek. A hagymával, paprikával, paradicsommal a darált húsból pörköltet készítünk, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, a végén hozzáadjuk a majoránnát is. Ezzel megtöltjük a májszeleteket, bevarrjuk, majd bő, forró olajban mindkét oldalán átsütjük, tálalás előtt a cérnát kiszedjük. Petrezselymes rizst adunk köretnek. A petrezselymet felaprítjuk, kétfelé osztjuk. A megmosott rizst dupla annyi vízzel felöntjük, sózzuk és a fele petrezselymet belekeverve fedő nélkül főzzük. Mikor a vize elfőtt, hozzátesszük a maradék petrezselymet és lefedve tartjuk 10 percig, a lángról levéve. Salátával tálaljuk.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez